Összes oldalmegjelenítés

2010. október 9., szombat

Genesis

Blogot fogok írni. Ez a gondolat vette a bátorságot arra, hogy elültesse magát a fejemben. Pedig semmi nem utalt rá ezt megelőzően, hogy ilyesfajta támadásnak lesz kitéve az elmém. Ettem a kétszersültemet, ittam a teámat, és amint letettem a bögrét, az az apró kis ötlet már permanens lakója lett az Agytekervény Lakóparknak. (Nem új építésű, lassan 24 éve üzemelő komplexum)
Valahogy úgy, mint amikor Jules eldöntötte a Ponyvaregényben, hogy világgá megy. Ült Vincenttel az étteremben, ette a süteményét, itta a kávéját, és jött a megvilágosodás pillanata.
Kávé. Átszoktam a teára, de régebben mindennapjaim meghatározó eleme volt ez a fenséges ital.
Starbucks. Mostmár nálunk is. Ahogy reggelente megyek az egyetemre, sok ember kezében látok különböző márkájú capuccino-s poharakat PAPÍRBÓL. Valahogy divat lett. Mert láttuk a filmekben, mert valamiért cool. Ne érts félre, nem az angolszász gasztro-kultúra ellen foglalok állást, csak valahogy furcsa. Visszatérve kedvenc filmemhez, ahol Vincent meséli Julesnak a kocsiban: "És Párizsban a McDonaldsban is lehet kapni sört. És nem egy papírpohárban basszák oda eléd, hanem üvegpohárban"  Aztán rájöttem, mi az oka az apró, műanyag fedeles poharak térnyerésének. Szimbólumok. Mert más értelmük nincs. Mire beérsz a munkahelyedre, vagy a suliba, már rég kihűlt a karamellás-mogyorós-natúr-koffeinmentes cucc. Viszont a többiek látják, hogy sietsz. Hogy még egy reggeli kávét sem tudsz meginni, annyira elfoglalt, és fontos személy vagy. Pedig nem kell sietni. Rá kell szánni az időt a dolgokra, bármi legyen is az. Aki fontos, azt megvárják. 




Zeneajánló: Massive Attack: Paradise Circus  - Egy igen jó brit sorozat zenéje, erről bővebben holnap :)
Filmajánló:No Country for Old Men - Top 10-ben benne van, izzik már a torrent?
Könyvajánló: The Catcher in the Rye - "A Zabhegyező" - Annak idején az USA-ban betiltották vulgáris nyelvezete miatt. Én kötelező olvasmánnyá tenném.


Kezdetnek ennyi.

Nagyjából naponta olvashatjátok majd különböző gondolataim csatározásainak cybertérbeli kivetüléseit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése